Over ons: Jan & Greta Visser

Wij – Jan & Greta– zijn al 31 jaar samen, 25 jaar gelukkig getrouwd en we werken al sinds 1984 met heel veel plezier in de zorg. We wonen in Drachten en hebben een zoon Luc en dochter Tess. Vanuit Drachten gaan we elke dag met plezier naar Leeuwarden. Hier runnen wij sinds 2018 ’t Vissershûs.

‘T Vissershûs is ontstaan vanuit de wens zorg te kunnen bieden met écht persoonlijke aandacht, binnen een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Hiermee willen we het verschil maken voor onze bewoners. Samen met een enthousiast team zorgen we ervoor dat bewoners zich thuis voelen.

Onze missie: het verschil maken!

Blijven prikkelen en blijven betrekken bij de normale dagelijkse zaken, zoals; aardappelen schillen, groente snijden, helpen met koken, afwas, tafel dekken, naar de bakker, samen de was opvouwen. De huiselijke omgeving maakt dat mensen zich thuis voelen. Veel bewegen, actief naar muziek luisteren, samen zingen en wandelen.

Wij vinden het belangrijk om onze bewoners betrokken te houden bij de samenleving. Wij gaan niet uit van wat men niet meer kan, maar wat ze nog wél kunnen.

Onze manier van werken

Een bewoner weer “bij zichzelf” kunnen brengen, dat vinden we het mooiste in ons werk. Dat doen we vanuit de juiste interventies. Door goed te kijken en te luisteren, aansluiting te vinden en vervolgens de juiste snaar te raken.

Daarnaast vinden we rust en routine in ons handelen belangrijk. Dat is goed voor iedereen; onze bewoners en de professionals waar we mee werken.

Liesbeth Slooijer

Het verhaal was geschreven
Nog voor het is verteld
Het verhaal van het leven
Grotendeels voorspeld

Een nieuw boek ligt voor me
Pagina’s zo leeg en stil
Klaar om gevuld te worden
Precies hoe ik het wil

Dit keer doe ik het anders
Het geschreven boek is uit
Dit keer schrijf ik mijn verhaal
Niet meer vooruit

Liesbeth Slooijer

Onze ervaring

Van het werken met mensen met een verstandelijke beperking tot psychiatrische problematiek, zowel intra- als extramuraal, in gedwongen en vrijwillige kaders. We hebben veel ervaring in de zorg met kinderen, jeugd, volwassenen, ouderen en mensen met dementie. Gedragsproblematiek, verslavingsproblematiek, maar ook stervensbegeleiding zijn allerlei onderdelen waar wij in ons vak veel te maken mee hebben gehad. En juist deze diversiteit maakt ons vak zo boeiend en ons tevens veelzijdig.

We hebben gewerkt in verschillende functies zoals ambulant verpleegkundige, locatiecoördinator, teamleid(st)er en WAN hoofd. In ons werk zijn wij geïnspireerd door het Non Violent Resistance (NVR) / Geweldloos Verzet gedachtengoed. Deze waardevolle training hebben wij gevolgd bij de Bascule in Amsterdam (kinder- en jeugd psychiatrie).

LinkedIn Greta
LinkedIn Jan

Een energieke plaats waar je je thuis voelt en je talent inzet

Bij ’t Vissershûs hebben we écht oog voor elkaars talenten. We vinden het belangrijk dat een ieder zich veilig en goed voelt binnen ons team. Dit zorgt ervoor dat we met elkaar en als team sterk staan, persoonlijke zorg kunnen bieden en regelmatig mooie uitstapjes kunnen maken!

Onze vrijwilligers

Wij hebben een vaste groep vrijwilligers die ’t Vissershûs wekelijks bezoeken om leuke activiteiten te ondernemen. Hierbij bieden ze ( samen met onze woonbegeleiders en familieleden) de ondersteuning die wij én onze bewoners zeer waarderen.

Dinsdagmiddag: spelletjes
Tinie is er voor spelletjes rond de tafel met vers fruit, koffie en thee.

Woensdagmiddag: muziek, zang en knutselen
Rinnie Kuurstra en Rinnie van der Heide zorgen voor muziek, zang en knutselactiviteiten

Donderdagmiddag: beauty en relax middag
Milia Palm verzorgt een beauty en relaxmiddag onder het genot van een hapje en een drankje en een ontspannen muziekje op de achtergrond.

Donderdagmiddag: koken
Margriet Mous komt deze dag speciale recepten koken.

Vrijdagochtend: uitstapjes
Tinie en Henk zijn er op de vrijdag ochtend voor het uitstapje naar de markt, wandeling door het park en een lunch in de binnenstad. Tevens is Henk onze rots in de branding en manusje van alles ?

2x per week: ondersteuning (1 op 1 contact)
Ida Tabak komt twee keer per de week en is dan als extra ondersteuning in de huiskamer aanwezig, zodat er ook ruimte is voor meer 1 op 1 contact.

Elke week: bewegen op muziek
Inke Egberts en Sharmila Lahki komen wekelijks voor bewegen op muziek.

Elke week: fietstocht (fietsen alle jaren)
Met “fietsen alle jaren” maken we wekelijks een fietstocht met de riksja door Leeuwarden. Op zoek naar herinneringen of gewoon om te genieten van de wind door je haren.

Elke week: onderhoud rondom t Vissershus
Arnold Helder komt wekelijks om extra klussen te doen in en rond ’t Vissershûs.

Tiemen Sirag heeft bij ons een begeleide werkplek en komt 2 x per week helpen met de boodschappen en het onderhoud op terrein.

ontmoet ons enthousiaste team!

Froukje

Coördinator / verpleegkundige

Madelon

Coördinator / verpleegkundige

Doetie

Coördinator / verpleegkundige

Leontien

Coördinator/ VZIG

Wendy

Coördinator/ VZIG

Yvet

Verpleegkundige

Jannie

Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie

Grietje

Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie

Jolanda

Verzorgende IG / Verpleegkundige (NP)

Laura

Verzorgende IG

Famke

Verzorgende IG

Coba

Verzorgende IG

Lieuwkje

Verzorgende IG

Gea

Verzorgende IG / oproepkracht

Jenny

Woonbegeleidster

Marijke

Woonbegeleidster

Sasha

Social Worker

Marjan

Woonondersteuner

Maja

Woonondersteuner

Tinie

Vrijwilliger

Henk

Vrijwilliger

Arnold

Vrijwilliger

Margriet

Vrijwilliger

Rinnie

Vrijwilliger

Rinny

Vrijwilliger

Inke

Vrijwilliger

Sharmila

Vrijwilliger

Milia

Vrijwilliger

Timen

Tuinman

In liefdevolle herinnering Ida Tabak, onze ster in de hemel
Dankjewel mooi mens
Voor een dierbare tijd
Voor al je goedheid

Dankjewel
Voor wie je was
Voor wie je bent
Dankjewel voor elk moment.